קבלת החלטות בעבודה
- eden1715
- 1 בינו׳ 2023
- זמן קריאה 2 דקות
כולנו יודעים שקבלת החלטות היא היבט מכריע בניהול חברה מצליחה, אך היא יכולה להיות גם אחת המשימות המאתגרות ביותר עבור מנהלים. סקר של מקינזי מצא שמנהלים מבלים 37% מזמנם בקבלת החלטות, כאשר חצי מהזמן הזה נחשב לא יעיל. כדי לסבר את האוזן, בחברת פורצ'ן 500 ממוצעת זה יכול להתרגם ל-250 מיליון דולר של עלויות מבוזבזות בשנה!
אז מה הם האתגרים הנפוצים ביותר בקבלת החלטות, ואיך ניתן להתגבר עליהם?

אחד האתגרים הנפוצים ביותר בקבלת החלטות הוא חוסר מידע: ללא כל המידע הדרוש, יכול להיות קשה להעריך באופן מלא את הסיכונים והתגמולים הפוטנציאליים של כל אפשרות, ולבחור את דרך הפעולה הטובה ביותר. כדי להתגבר על זה, חשוב לאסוף מידע רב ככל האפשר, ולהתייעץ עם מומחים או יועצים במידת הצורך.
קושי שכיח נוסף בקבלת החלטות הוא סדרי עדיפויות סותרים: זה יכול לקרות כאשר יש מספר בעלי עניין שונים שמעורבים בהחלטה, דבר שמוביל לקושי לקבוע מה הדבר הנכון לעשות כדי לשרת את צרכי החברה כולה. במקרים כאלו כנראה שיהיה צורך בתקשורת פתוחה וכנה, ונכונות להקשיב לדאגות ולנקודות מבט של אחרים. דבר נוסף שיכול מאוד לעזור, הוא שימוש במודל GPS שאנחנו מלמדים בסדנת קבלת ההחלטות מבוססת המשחק שלנו. ה-P מייצגת את המילה Players, והיא מכוונת אותנו לחשוב מי השחקנים המעורבים בהחלטה שאנחנו רוצים להעביר. כשאנחנו מבינים מי השחקנים - יש לנו יותר מידע. וכשיש לנו יותר מידע, יותר קל לנו לקבל החלטה.
אתגר שלישי שמנהלים מתמודדים איתו לעתים קרובות הוא הפוטנציאל להשלכות שליליות: כל ההחלטות נושאות רמה מסוימת של סיכון, וחשוב להעריך היטב את ההשפעות הפוטנציאליות של כל אפשרות. לטובה ולרעה. כדי להפחית את הסיכונים האלה, כדאי להשתמש ב- Worst case scenario, ולהבין מה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות אם ניקח את ההחלטה. ברוב המקרים נגלה שהדבר הגרוע ביותר הוא הרבה פחות נורא מאשר הפוטנציאל החיובי שטומנת בחובה של לקיחת ההחלטה.
החלטה היא דבר אקטיבי, וכבני אדם הרבה יותר קל לנו לזרום עם ברירת המחדל: הדוגמה הכי מוכרת היא כמות האנשים שחותמים על כרטיס אד"י. במדינות בהן ברירת המחדל היא תרומה, הרוב המוחלט של האנשים משאיר את זה ככה. במדינות בהן ברירת המחדל היא לא לתרום, הרוב המוחלט של האנשים גם משאיר את זה ככה. איך מתמודדים עם זה? חשוב לזכור שגם לא להחליט זה להחליט!
למרות האתגרים הללו, עדיין ניתן לקבל החלטות אפקטיביות! בתהליכים שאנחנו מובילים בארגונים, אנו משתמשים במשחק ככלי סימולטיבי לאופן שבו מנהלים ועובדים מקבלים החלטות, פותרים בעיות, חושבים על אתגרים, מתכננים מהלכים, מנתחים סיטואציות ועוד. דרך הכלי הזה אנחנו מראים לאנשים באופן פשוט איך הם חושבים, ומלמדים אותם כיצד להתגבר על החולשות ולחזק את החוזקות באתגרים הניהוליים היומיומיים שלהם. החל מהדברים הכי קטנים ופשוטים, ועד להחלטות הרות גורל. לפרטים נוספים מוזמנים להשאיר לנו פרטים ונדבר (:

Comentários